A redőny a mai napi a leginkább kedvelt külső árnyékolónak számít. Amellett, hogy árnyékol, hőszigetel is, valamint biztonságosabbá teszi otthonunkat. Az UV álló redőnylécek nyáron hűvösen tartják a lakást, télen pedig segítenek a hő belül tartásában. A redőny teljes leeresztésével teljes sötétítés érhető el, továbbá nem elhanyagolható a hangszigetelési képessége sem.

redony szerkezeti rajz

A redőnyök elláthatóak gyári, beépített rolós szúnyoghálóval is. Ezzel egy kedvezőbb árat lehet elérni, mint ha külön vásárolnánk a redőnyt és külön a szúnyoghálót.

Redőnytípusok:

A megfelelő redőny kiválasztásához szívesen adunk tanácsot. Vállaljuk erkélyek beredőnyözését is.
Az egyik első kérdés, hogy műanyag, vagy alumínium redőnyléceket szeretne? A műanyag lécek olcsóbbak és könnyebbek. Az alumínium lécek színtartósak, merevebbek, időt állóbbak és a kitöltő PUR habnak köszönhetően a hőszigetelő képessége is sokkal jobb. Műanyag redőnyléceknek a fehér színt ajánljuk. Az alumínium lécek bármilyen RAL színben és többféle fa mintázattal készíthetőek, melyek ellenállnak a napfénynek.

Redőnyeink rendelhetőek kézi (gurtnis) mozgatással, valamint falra telepített kapcsolós- motoros, illetve távirányítós-motoros mozgatással is.

Redőny a Pécsi Ablaktól

1. Külső tokos redőny:

A leginkább elterjedt és szinte bárhová felszerelhető. Fontos, hogy kizárólag rozsdamentes alkatrészeket használunk a redőnyök gyártásához. (A vas tok olcsóbb, de nem javasoljuk senkinek). A külső tokos redőnyök lecsökkenthetik néhány centiméterrel a az ablak fénybeeresztő képességét. Esztétikus elhelyezéséhez toktoldók alkalmazását javasoljuk.

2. Vakolható tokos redőny:

Építésnél, felújításnál ajánljuk ezt a típust. A redőnytok külső része egy vakoló éllel van ellátva, így a redőnyt kívülről elrejti a vakolat. Praktikus és esztétikus megoldás. Már tervezéskor gondoljanak a redőnyökre, mert a nyílások kialakítását ez befolyásolhatja. Egyes típusoknál pl. L- áthidaló alkalmazása szükséges.

3. Belső tokos, vagy más néven felső tokos redőny:

Ez hasonlít a régebbi típusú családi házaknál látható faredőnyök kialakításához, ám annál jóval modernebb konstrukció. Felső tokos redőnyt csak nyílászáró cserével együtt, vagy új házak építésénél, illetve felújításoknál tudunk kialakítani. A redőnytok az ablak tetejéhez van rögzítve és azzal együtt kerül beépítésre.