A szúnyoghálók alkalmazása szinte nélkülözhetetlen manapság. A szúnyogok, rovarok és egyéb szálló dolgok bejutását akadályozza meg a lakótérbe.
Kínálatunkban éppúgy megtalálható a legegyszerűbb fix keretes szúnyogháló, a hagyományos rolós szúnyogháló és a nyíló szúnyogháló ajtó, mint az exkluzív pliszé szúnyogháló. Ezeken felül gyártunk speciális vízszintes működtetésű, levehető keretes (peremes), redőnnyel kombinált és toló szúnyoghálókat is. A különböző típusokról alább bővebben tájékozódhat.
A szúnyoghálók anyaga sűrűn szőtt üvegszálas, műanyag bevonatos szövet, melye esztétikus szürke színben készítünk. Ezek nagyon jól ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek is.

Fix keretes szúnyogháló

Olyan ablakokra szerelhető, melyeknél nem kell eltávolítani, vagy mozgatni a szúnyoghálót. Azaz nem használják kihajolásra, virágöntözésre stb. Egyszerű és olcsó megoldás. A fix keretek anyaga lehet fehér műanyag, bármilyen RAL színre szinterezett alumínium, vagy fa mintázatú alumínium. A fix keretes szúnyoghálók legnagyobb mérete 120 x 150 cm lehet.

Fix keretes peremes szúnyogháló

A szúnyogháló szintén fix keretre szerelt. Ennél a típusnál a keret anyaga alumínium, tetszőleges RAL színben, vagy faeres fóliával. A keret az ablaktok külső peremére elfordítható fülekkel rögzíthető, nincs szükség csavarozásra. Bármikor bentről le- és felszerelhető. Maximális mérete 120*150 cm.

Tokból kihúzható rugós szúnyogháló függőleges működéssel

Egyszerűen és könnyen felszerelhető és működtethető. A tokból kézzel lehúzható és alul a rögzítő sínbe akasztható, majd szükség esetén könnyedén visszaengedhető. Rendelhető felcsapódás gátló fékkel is. A szúnyogháló tokja és a lefutósínek gyárthatóak fehér műanyagból, vagy alumíniumból, mely bármilyen RAL színre festhető. Főként ablakokra ajánljuk. Szerelhető az ablakra, vagy ha már van redőny, akkor a redőny elé is. A legnagyobb gyártható méret 150 x 220 cm.

Tokból kihúzható rugós szúnyogháló vízszintes működéssel

Főként ajtókra és terasz ajtókra ajánljuk. Működési elve és felépítése megegyezik a függőleges rolós szúnyoghálóval. Ennél a típusnál a szúnyogháló tokja a nyílás oldalára van szerelve és a háló vízszintesen húzható ki, mely alul és felül sínekben fut végig, a rögzítés pedig mágnessel történik. További előnye, hogy kívülről és belülről is működtethető. Nagy szélességű felületeket a két oldalsó tokos rendszerrel lehet megoldani. A két tokból a kihúzott szúnyoghálók egymással mágnesesen rögzíthetőek. A szúnyogháló tokja és a vezetősínek alumíniumból készülnek és bármilyen RAL színre szinterezhetőek, illetve rendelhetőek fa mintázattal is. Ajtókeretre, redőnyre, vagy távtartó keretre rögzíthető.

Nyíló szúnyogháló ajtó

Egyszerű, de praktikus megoldás. Csak ajtóra szerelhető, annak nyílás irányával ellentétes nyitással. A szúnyogháló ajtókat a nagyobb stabilitás érdekében széles kerettel és középső vízszintes merevítéssel gyártjuk. Nagyobb igénybevételű helyeken, vagy ahol gyerekek vannak, célszerű a szúnyogháló ajtót alsó „rugdosó profillal” rendelni, mely megakadályozza, hogy a hálót lábbal kiszakítsák. Az ajtó mágnessel, vagy csappantyúval záródik. A szúnyogháló ajtókat alumíniumból készítjük, mely bármilyen RAL színre szinterezhető. Rendelhető kétszárnyú változatban is.

Tolóajtós szúnyogháló

Ez a típus vízszintesen, sínekben mozgatható. Elsősorban nagyobb terasz ajtókra javasoljuk, melyek egyik oldala fix. A nyíló szárny elől áthaladáskor a fix üveg elé toljuk az ajtót. Előnye, hogy kicsi a helyigénye. A tolóajtós szúnyoghálókat alumíniumból készítjük, mely bármilyen RAL színre szinterezhető. Rendelhető kétszárnyú változatban is.

szonyoghalo

Pliszé szúnyogháló ajtó

Elsősorban modern, házakba ajánljuk ezt a divatos szúnyogháló típust. Főként nagy méretű teraszajtóknál előnyös. A pliszé szúnyogháló kézzel, vízszintesen mozgatható és bárhol megállítható. Zsinóros, vagy görgős kivitelle is rendelhető. További előnye a pliszé szúnyoghálóknak, hogy nincs szükség alsó vezetősínre ( küszöbre ), így nincs botlás, rálépés veszély. A háló elhúzáskor harmonika szerűen oldalra gyűlik. A szerkezeteket alumíniumból készítjük, melyek bármilyen RAL színre szinterezhetőek és fa mintázattal is rendelhetőek. Legnagyobb gyártható méret: 460 x 260 cm.